Meer dan 600 vmbo-leerlingen uit Zwolle e.o. zijn op ontdekkingsreis gegaan tijdens de Beroepensafari! Het is voor jongeren heel tof om te kunnen ervaren en ontdekken wat aanspreekt en wat leuk is om te doen.

De Beroepensafari bestaat uit drie onderdelen. Eerst volg je op school een inspiratieles die gaat over de 7 Werelden van Techniek , vervolgens bezoek je een bedrijf waar je wordt rondgeleid en kan meedoen aan een doe-activiteit. Tot slot maak je een verslag over hetgeen je gezien en gedaan hebt. Op deze manier krijg je een goed beeld van de verschillende technische en technologische activiteiten binnen verschillende bedrijfsonderdelen.

Het is heel belangrijk om te zien en te ervaren wat er allemaal mogelijk is in de wereld van techniek. Op deze manier kun je ontdekken waar je passie ligt en welke richting je wilt inslaan om zo een goede profielkeuze te kunnen maken. Het is fantastisch dat er zoveel bedrijven actief meedoen en leerlingen deze ervaring bieden.

In juni van dit schooljaar is de tweede ronde van de Beroepensafari en dan gaan ruim 700 leerlingen op pad . Wil je nog iets meer weten over de Befroepensafari? Kijk dan op https://www.beleefjeberoep.nl/beroepensafari/